ODUŠEVITE VOLJENU: Pet odličnih seks-poza u kojima će najlakše doći do vrhunca

Ženama nije tako jednostavno doći do orgazma kao muškarcima pa treba iskoristiti sve trikove kako bi užitak bio jednak. Donosimo poze u kojima ona lakše dolazi do vrhunca.

  • Sex i grad

  • 07. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 0

Doktor Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige "She Comes First", kaže da prva trećina vaginalnog kanala pruža najveći užitak ženi, jer je isprepletena strukturama klitorisa pa je izmjena plitke i duboke penetracije ključna za postizanje što većeg užitka kod žene.

To znači da bi idealni seksualni položaj bio onaj u kojem muškarac može ženi stimulirati klitoris, imati pristup bradavicama, a uz to može i duboko penetrirati.

- Čak i to što se zanimate kako da joj olakšate orgazam će učiniti veliku razliku u njezinoj uzbuđenosti i užitku. To što pokazujete da vam je stalo je jako uzbuđujuće - objašnjava dr. Jen Landa, autorica knjige "The Sex Drive Solution for Women". 

Ovo je pet poza koje će pomoći vašoj partnerici da lakše dođe do orgazma:

1. Sve nadohvat ruke

alt 

Kleknite i zajašite lijevu nogu partnerice dok ona leži na lijevom boku. Ona desnu nogu treba saviti u koljenu te je staviti oko desne strane partnerovog struka. 

- S vašom partnericom na boku, udarat ćete u G-tačku na vrlo jedinstven način, a u isto vrijeme imat ćete pristup klitorisu - objasnio je Kerner.

2. Ustanite i isporučite

alt 

Neka vaša partnerica legne na leđa uz rub kreveta. Vi joj tada stojećki pristupite i primite je za gležnjeve te krenite u akciju. Možda ćete trebati početi sporijim ritmom, jer bi dublja penetraciju u početku mogla biti bolna.

Osim da partnericu primite za gležnjeve, ona može noge staviti na vaša ramena ili prsa.

3. Noge na ramenima

alt 

Dok žena leži na leđima, stavite njezine noge na svoja ramena, tako da ona bude pod uglom od oko 90°. Ova poza omogućava duboku penetraciju, a možete se poigrati i s različitim uglovima penetracije. Čak i mala promjena u nagibu može značiti da udarate baš u G-tačku ili sasvim promašujete.

4. Kaubojka

alt 

Klasična poza u kojoj žena sjedi na muškarcu koji leži, okrenuta prema njemu. Ova poza ima mnogo varijacija, a to samo znači da pred sobom imate dosta 'vježbanja' dok ne shvatite šta vašoj partnerici najbolje odgovara. Ona, recimo, može biti na koljenima, ali isto tako može podići koljena i čučati, može se nagnuti unatrag ili sa strane...

5. Joga poza

alt 

Ona leži na svojim leđima dok su joj noge u zraku lagano raširene i savijene u koljenima. Dok tako leži, žena se drži za stopala, a partner klekne i pridržava joj noge dok penetrira.

Ako vam se partnerica bavi jogom, bit će zahvalna što ste jednu od joga poza uveli u spavaću sobu. Ova poza dopušta duboku penetraciju dok omogućava pristup klitorisu i grudima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...