KO JE KOME POKLONIO STAN: SDA tvrdi da se radi o velikoj obmani načelnika Hadžibajrića...

Saopćenjem za javnost oglasio se OO SDA Stari Grad Sarajevo.

  • Mini market

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 1

- Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić samouvjereno je najavio raspisivanje javnog poziva o dodjeli stanova mladim bračnim parovima. Bila bi to divna vijest da je cijeli proces dodjele transparentan.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Općine Stari Grad: "Odluka predviđa raspisivanje javnog poziva za mlade bračne parove koji žele iskoristiti ovu pogodnost, a kako je pojasnio općinski načelnik, nadležna služba je već provela sve potrebne procedure i dodjela stanova uskoro može početi".

Koje su to procedure provedene, o kakvim stanovima se radi, koji su kriteriji za dodjelu istih i gdje je registar stanova Općine Stari Grad - pitanja su koja su prema načelniku više puta uputili Amila Olovčić-Vražalica i Faruk Redžić, članovi Komisije za stanove kojima raspolaže Općina Stari Grad.

Dodjela stanova je gromoglasna priča koja nije po zakonu.

"Mi kao članovi komisije i ja kao zamjenik iste, nemamo uvid u sve aplikante niti dostavljen kriterij po kojem su isti vrednovani. Nama se dostave prethodno utvrđeni prijedlozi od strane načelnika na odobrenje, bez mogućnosti uvida u kriterij po kojem je odlučeno da se isti uzmu u razmatranje, niti znamo o kakvim stanovima se radi i u kakvom su stanju", pojašnjava Olovčić-Vražalica i naglašava kako Općina Stari Grad dodjeljuje stanove i u drugim općinama Sarajeva, a nikom se ne odobrava uvid u registar stanova.

Fiktivno postoji Odluka kojom se propisuju uslovi, kriteriji i postupak za dodjelu i prodaju stanova na kojima je Općina Stari Grad Sarajevo davalac stana na korištenje, kao i kojim licima se mogu dodijeliti.

"Evidentno je da načelnik Hadžibajrić manipuliše podacima. Lično sam više puta tražio da se Komisiji omogući uvid ko je sve dostavio zahtjev na protokol Općine kao i da se vidi sa koliko stanova Općina Stari Grad raspolaže. Smatram da je nedopustivo ovakvo ponašanje prema Komisiji čija je uloga da na osnovu Odluke i liste prioriteta razmotri sve prispjele zahtjeve pa tek onda da ide dalje u proceduru", kazao je Redžić.

Brojne su nepravilnosti i sporne stavke oko dodjele stanova kojima se mora stati u kraj! Svi podnosioci zahtjeva na Javni konkurs moraju biti ispoštovani i adekvatno u skladu sa Zakonom ocijenjeni - stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...