LJUBAVNA PRIČA KAMALE HARRIS: Nakon 50 godina samoće, upoznala je NJEGA!

Bidenova zamjenica od samog početka svoje kampanje čvrsto je uz sebe imala supruga Douglasa Emhoffa.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

Kalifornijska senatorka Kamala Harris nova je potpredsjednica Amerike. Ona je prva crna osoba u američkoj istoriji koja je prihvatila kandidaturu za potpredsjedničkog kandidata, ali i prva osoba azijskog porijekla koja je izabrana da se takmiči za tu dužnost na izborima, ali njena ljubavna priča poprilično je zanimljiva.

Bidenova zamjenica, od samog početka svoje kampanje čvrsto uz sebe je imala supruga Douglasa Emhoffa. On joj je podrška bio jasno i glasno, što po društvenim mrežama, što na javnim nastupima, i, kako se čini, nema ni najmanjeg problema s time da ostane u njenoj sjenci.

On je tu da je zaštiti od svega. Tako je, na primjer, 2019.godine, kada je držala govor, na binu istrčao demonstrant, a Emhoff je i prije pripadnika osiguranja priskočio svojoj voljenoj supruzi u pomoć, baš poput nekog superheroja.

“Važno je da se možete zajedno smijati, a mi to rado i često činimo”, rekli su u prvom zajedničkom intervjuu datom putem Zuma za novi broj magazina People.

U istom su otkrili kako se trude uskladiti rasporede i obaveze, ali i paze da se redovno čuju. “Trudimo se da svaku noć provedemo zajedno. Upravo tada uspijemo nadoknaditi sve propuštene razgovore.”

Za razliku od Joea i Jill Biden, koji su u srećnom braku već više od 40 godina te su zajedno prošli već nekoliko predsjedničkih kampanja, za Kamalu Harris i Douga Emhoffa ovo je bio prvi susret s time, no pred njima je još puno vremena.

Senatorka i njen suprug oboje imaju 56 godina, a u braku su tačano šest godina. Njihova kombinacija porijekla poprilično je zanimljiva. Naime dok je Kamala tamne boje kože i indijskog porijekla te je baptista poput svog oca, iako joj je majka otkrila običaje hinduizma, njen suprug je bijelac, jevrejin.

Na njihovom vjenčanju 2014. godine Emhoff je oko vrata nosio cvijetni vijenac, kako bi odao počast njenom indijskom porijeklu, a zajedno su potom, po jevrejskom običaju, zgazili čašu. Za senatorku je to prvi brak dok Emhoff iza sebe ima jedan propali, iz kojeg ima dvoje djece.

Iako danas njihov brak izgleda savršen, nekada i nije bilo tako. Prije nego su postali par, Emhoff nije bio ni najmanje siguran da će mu Kamala uzvratiti telefonski poziv. Tog se trenutka prisjetila sama senatorka u svojim memoarima ‘The Truths We Hold’ iz 2019. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...