MILIONSKI POSAO NA JUGU ZEMLJE: Poznata kompanija dobila nadzor nad gradnjom dionice Tunel Kvanj - Buna…

Dodjela ugovora izvršena je na osnovu ekonomski najpovoljnije ponude.

  • Ekonomija

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

Turska kompanija "Proyapi Engineering & Consultancy INC" dobila je posao konsultantskih usluga nadzora radova tokom gradnje autoputa na Koridoru 5C, dionica Tunel Kvanj - Buna, čija će se gradnja finansirati iz sredstava EIB-ovog zajma i očekivanih grant sredstava.

Ukupna vrijednost nabavke (bez PDV-a) iznosila je 4,4 miliona eura. 

Radovi na dionici Tunel Kvanj - Buna uključuju gradnju autoceste u dužini od 5,25 kilometra.

Nakon što je poziv za izražavanje interesa objavljen 1. jula 2019., devet konsultantskih firmi predalo je prijavu. Šest firmi koje su ušle u uži izbor, pozvano je da predaju tehničke i finansijske prijedloge, a šest prijedloga je primljeno i ocijenjeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...