DOBRO OČUVAN, MALO PREŠAO, DRUGI VLASNIK: Prodaje se borbeni avion, cijena „sitnica“…

Ovaj primjerak višenamjenskog borbenog aviona isporučen je 1959. godine Mornarici SAD-a.

  • HiTec

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

Ako na banci imate viška 3,25 miliona dolara, evo prilike za vas! Na američkom specijaliziranom oglasniku Platinum Fighters prodaje se McDonnell F4H-1F Phantom II iz 1959. godine.

Kao nov, malo prešao, drugi vlasnik.

Jedini je ovo, stoji u oglasu, model ovog aviona u privatnom vlasništvu i sposoban za let. Restauriran je nedavno, obnova je načinjena na 80-85 posto dijelova, a nakon nje avion nije letio. Ukupno je u životnom vijeku, od dana proizvodnje, odradio tek 461 sat naleta. Drugim riječima – kao nov!

Ovaj primjerak višenamjenskog borbenog aviona isporučen je 1959. godine Mornarici SAD-a. Bila je riječ o pretprodukcijskom modelu, korištenom za pokazne vježbe, na temelju kojih je kasnije i Ratno zrakoplovstvo SAD-a od McDonnela naručilo F-4 za svoje potrebe. Poznato je da je ovaj model korišten i u slavljima i drugim svečanim prigodama, a u jednom testiranju naoružanja oštetila ga je bila raketa Sidewinder. Posljednji put je letio 1964. godine, kada je umirovljen.

Sadašnji vlasnik restaurirao ga je u posljednjih desetak godina u specijaliziranom servisu Aircraft Restoration Services u Kaliforniji. Obnovljeni su cijela konstrukcija, elektroinstalacije, rezervoari, hidraulika, pneumatika, stajni trap, dok avionika i motori tek čekaju restauraciju.

Avion se prodaje po sistemu viđeno-kupljeno, takav kakav jest i na mjestu gdje se nalazi, pa ko voli, nek` izvoli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...