POTPUNO NEVJEROVATNO: Novo istraživanje otkriva zbog čega žene glume orgazme…

Jedna se studija, objavljena u publikaciji "Archives of Sexual Behavior", pozabavila pitanjem zašto žene glume orgazme.

  • Sex i grad

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

Istraživači su razgovarali sa 462 heteroseksualne žene te su izdvojili tri najčešća razloga zbog kojeg se pretvaraju da su na vrhuncu.  

Da bi zadržale partnera

Evolucijska psihologija fenomen glumljenja orgazma objašnjava kao strategiju za zadržavanje muškarca. Muškarci žele da njihova partnerica uživa i doživljava orgazam, a žene glume da je tako kako bi njihov partner bio zadovoljan. 

Istraživanje je također pokazalo da žene koje se boje da će ih partner prevariti češće glume orgazam. 

Da bi zadovoljile partnera

Mnoge se žene slažu da bi muškarci trebali znati što njihova partnerica želi i kako je zadovoljiti, no ako neka žena smatra da zadovoljstvo njenog partnera nije potpuno ako ona ne doživi orgazam, odglumit će ga. 

Međutim, tu se krije još jedan problem. Često razlika između toga želi li žena doživjeti orgazam zbog sebe i svog zadovoljstva ili misli da "mora" kako bi usrećila partnera utječe na to hoće li ga zaista doživjeti. 

Nema razloga da ga ne odglume

Postoje brojne predrasude vezane za spol, a među njima je i ona da su žene previše osjetljive ili da bi se muškarci trebali brinuti za njih.

Ako žene prihvate predrasude vezane za svoj spol, takva uvjerenja mogu utjecati na njihove odluke hoće li ili neće odglumiti orgazam. 

Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju negativna uvjerenja o svom spolu i one koje muškarci ne poštuju češće glume orgazam.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...