KOMPANIJA „ZEPTER“ SVE DEMANTIRA: „Nije se radilo o neovlašćenoj potrošnji električne energije. Mjerna brojila i ostali uređaji bili su propisano plombirani od strane..."

Demanti kompanije „Zepter“ prenosimo u cijelosti.

  • Društvo

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

Demantij na pisanje portala SLOBODNA BOSNA od 06.10.2020. godine i informacije Elektroprivreda: „Zepter“ krade struju u Srpskoj

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 10/97) molimo za objavu slijedećeg demantija objavljene netačne i tendeciozne informacije pod uvredljivim naslovom DRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ: „Elektroprivreda RS-a“ optužuje „Zepter“ da krade struju, od 06.10.2020. godine.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske Trebinje (RERS) je svojim rješenjem br. 01-332-9/20/P-157-271 od 22.10.2020. godine usvojila zahtjev privrednog društva „Zepter International KD“ d.o.o. Kozarska Dubica kojim osporava račun za neovlašteno utrošenu električnu energiju u iznosu od 40.065,28 KM na mjernom mjestu pod nazivom „Menfi industrija KD“ i ujedno naložila Elektrokrajini da izvrši korekciju obračuna utrošenje električne energije za period od 12.03.2019. do 12.03.2020. godine.

U obrazloženju naprijed pomenutog rješenja navodi se da je 2014. godine istekao verifikacioni žig za brojila, da se ista nisu mogla upotrebljavati za mjerenje utrošene električne energije, da je članom 75. Opštih uslova propisano da održavanje mjernih uređaja vrši distributer, te da se pod održavanjem podrazumijeva verifikacija uređaja u redovnim intervalima. U obrazloženju se takođe navodi da su mjerna brojila i ostali uređaji u kojima su smješteni mjerni transformatori bili propisano plombirani od strane distributera i da plombe nisu oštećene, zbog čega se u ovom slučaju nikako nije moglo raditi o neovlašćenoj potrošnji električne energije.

Kompletno rješenje RERS-a objavljeno je na njihovoj web stranici reers.ba

U skladu sa naprijed navedenim, „Zepter International KD“ d.o.o. traži javno izvinjenje i objavu demantija sa istom vidljivošću koji je imao i orginalni izvještaj“, stoji u demantiju.

Demantij i izvinjenje kompaniji „Zepter“ objavljeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...