POLICIJA NA NOGAMA: MUP Kantona Sarajevo povodom izbora formirao Štab akcije...

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane da je, radi realizacije planiranih mjera za provođenje operativnog plana “Izbori 2020”, formiran Štab akcije, koji je u stalnom dežurstvu od petka, 13. novembra, do ponedjeljka, 16. novembra 2020. godine.

  • Vijesti

  • 14. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 0

Preduzete su planske mjere i radnje iz nadležnosti policije radi nesmetanog provođenja izbornih aktivnosti te prevencije eventualnog kršenja propisa koji regulišu izborni proces.

Prioritet svakog policijskog službenika je lična sigurnost građana na svakom biračkom mjestu, kao i sigurnost glasačkog materijala.

Također, u odnosu na informacije koje su već određeni period prisutne u javnom prostoru, naglašavamo i da nam je predmet posebne pažnje prevencija te, u konačnici, eventualno dokumentovanje i zakonito procesuiranje osoba za koje se utvrdi da su učestvovale u manipulaciji izborne volje građana.

Koristimo priliku da uputimo poziv građanima Kantona Sarajevo, članovima izbornih komisija, posmatračima i političkim subjektima da se na dan održavanja izbora pridržavaju zakonskih odredbi i demokratskih načela izbornog procesa uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Posebno pozivamo građane da eventualna saznanja o nezakonitom djelovanju ili ponašanju bilo kojeg pojedinca ili grupe odmah prijave policiji Kantona Sarajevo putem telefona 122 ili 033/206-666, 033/207-777, odnosno policijskim službenicima na terenu ili biračkom mjestu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...