DOKTOR KON ZAGRMIO PREKO DRUŠTVENIH MREŽA I PODIGAO SRBIJU NA NOGE: "Nemamo više vremena, moramo usporiti virus!"

"Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi, ne rade poslije 18 sati, rekao je Kon.

  • Regija

  • 14. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 1

Epidemiološka sitaucija sve je opasnija, sve je više zaraženih i preminulih, a Srbija je u iščekivanju novih mjera koje bi trebalo da budu objavljene uskoro. Tim povodom se na društvenoj mreži Facebook obratio epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On se kratko obratio kako građanima, tako i vlasti u vezi s alarmantnom epidemiološkom situacijom.

- Šta može država da uradi? Da shvati da nema više vremena... Šta može pojedinac da uradi? Da izbjegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže. Moramo da usporimo virus - napisao je epidemiolog.

Podsjećamo, dan nakon sjednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon objelodanio je spisak mjera koje su on i njegove kolege predložile Vladi, a kako navodi, one bi uskoro trebalo da budu doesene.

- Osnovno je da se sve mjere koje su do sada donijete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru, posebno u pješačkim zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi, ne rade poslije 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mjera na dvije nedjelje. Oročena mjera bi podrazumijevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dvije nedjelje - rekao je Kon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...