GORI NA BLISKOM ISTOKU: Izrael napao Gazu avionima, helikopterima i tenkovima...

Izraelski borbeni avioni, helikopteri i tenkovi gađali su rano jutros mete Hamasa u pojasu Gaze, nakon što su sa te teritorije na Izrael ispaljene dvije rakete, saopštila je vojska.

  • Svijet

  • 15. Nov. 2020  

  • 0

Jedna raketa pala je u južni izraelski grad Ashdod, a druga u centralni dio Izraela ali izvještaja o eventualnim žrtvama nije odmah bilo ni na jednoj strani, prenijela je Beta.

Vojska je navela da su rakete pale na otvoreno područje.

Godišnjica ubistva Al-Ate

Zvaničnici Hamasa, organizacije koja vlada Gazom, nisu ništa komentarisali, a u vojnom saopštenju se navodi da je vojska gađala podzemnu infrastrukturu Hamasa i vojne punktove, tvrdi AP.

Izraelski mediji javljaju da su rakete iz Gaze ispaljene na godišnjicu ubistva komandira palestinskog Islamskog džihada Bahe Abu al-Ate.

Njegovo ubistvo izazvalo je žestoku rundu sukoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...