UPOZNAJTE NOVU AMERIČKU "PRVU KĆERKU": Ko je Ashley Biden?

Ashley Biden, jedino dijete Jill i Joea, konačno će ući u središte pozornosti kao nova američka 'Prva kći'.

  • Svijet

  • 15. Nov. 2020  

  • 0

Mjesto Ivanke Trump uz njenog oca Donalda stavilo je poziciju prve kćerke u rang s prvom damom.

A s obzirom na to da Jill, ugledna profesorica, ne planira odustati od svoje karijere, vjerojatno će Ashley izaći na svjetsku pozornicu zajedno s ocem nakon njegove inauguracije.

Brojne tragedije i nesreće Bidenove porodice neumorno su pratili američki mediji, pa nije iznenađujuće što su Joe i Jill pokušali svoje jedno dijete Ashley, rođeno 1981. godine držati podalje od centra pažnje.

Ono što je poznato o Ashley jeste da je diplomirala i magistrirala na Univerzitetu u Pensilvaniji socijalnu politiku.

Ali iza kulisa bilo je zabrinjavajućih izvještaja. 'Ashley je zjenica tatinog oka, ali imala je mnogo problema - problema s ovisnošću', otkrio je jedan izvor. Počeli su se manifestirati kada je navodno 1999. godine uhapšena zbog posjedovanja marihuane. Zatim je 2002. godine navodno uhapšena zbog ometanja policajca.

Sedam godina kasnije, 2009. godine, dok je njen otac bio na mjestu potpredsjednika u Obaminoj administraciji, video koji prikazuje kako Ashley navodno šmrče kokain kroz crvenu slamku navodno se prošetao po američkom tržištu tabloida. New York Post otkrio je da vlasnik za snimak traži 2 miliona dolara. Ta vijest je brzo utihnula, ali nikad nije negirano postojanje snimka.

Čini se da je za Ashley 2010. bila ključni trenutak u njenoj rehabilitaciji. Tada je upoznala čovjeka koji će postati njezin suprug, plastični hirurg dr. Howard Kerin, koji je 14 godina stariji od nje.

Već 15 godina, američka Prva kćerka socijalni je radnik u Službi za djecu, mlade i njihove porodice u Delawareu. 

'Svijet će se iznenaditi s ovom prvom kćerkom', rekao je insajder.

'Zna ko je i šta želi postići, ona je zastrašujuća sila. Dugo se osjećala ranjivo i nije mogla stupiti u centar pažnje, ali ovo je njezino vrijeme i ima puno toga da kaže.

'Prošla je puno toga i to je čini empatičnom prema drugima, tako da od nje možete očekivati sjajan rad.'

By his side: Ashley Biden with her father, then Senator for Delaware, at an event in 2007

Private life: Ashley is married to Dr. Howard Krein, an Assistant Professor of Otolaryngology: Head & Neck Surgery at Thomas Jefferson University and a founding partner and co-director of Jefferson's Facial Aesthetic and Reconstructive Center. He is 14 years her senior

Front and center: Ashley Biden, right, with her mother Dr Jill Biden and First Lady Michelle Obama watch as Joe Biden speaks on stage at the 2012 Democratic National Convention

Making a difference: Ashley, pictured with her father at a 2016 cocktail party, has built a career as a social worker and a social justice advocate before leaving her role last year

Growing up: Joe Biden smiles at his daughter Ashley in a photo taken in the 1980s

Front row seat: Jill, Joe, and Ashley Biden listen to Barack Obama at the 2008 Democratic National Convention

Public outings: In recent months, Ashley has joined her father in public. Pictured, laying a wreath during a remembrance service at the Edmund Pettus Bridge in Selma, in March

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...