PONOVO TRUMP: Ja sam osvojio izbore

Biden je dobio 306 elektora, daleko iznad 270, koliko mu je trebalo.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 1

- Osvojio sam izbore - objavio je danas Donald Trump na društvenim mrežama.

Podsjetimo, aktuelni američki predsjednik jučer je prvi put javno priznao da je njegov demokratski protivnik Joe Biden pobijedio na predsjedničkim izborima, ali je ponovio svoje neutemeljene tvrdnje da su izbori namješteni.

- Pobijedio je, jer su izbori namješteni. Nisu dozvoljeni promatrači, glasove je računao softver radikalno lijeve privatne firme 'Dominion', koja ima lošu reputaciju i lošu opremu i nije se mogla kvalificirati ni za Teksas (u kojem sam uvjerljivo pobijedio!), pobijedio je zbog lažnih medija i medija koji su šutjeli - objavio je Trump na Twitteru.

Ipak, brzo se predomislio. Najavio je kako planira pobijediti na izborima i da ne priznaje ništa.

- Pobijedio je samo u očima fake news medija. Ne priznajem NIŠTA! Pred nama je dug put. Ovo su bili LAŽNI IZBORI!! - napisao je.

Mediji su Bidenovu pobjedu proglasili još 7. novembra, ali Trump otad odbija priznati poraz.

Biden je dobio 306 elektora, daleko iznad 270, koliko mu je trebalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...