TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo je ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća...

Svojim djelovanjem tokom rata je ostavio trag, jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine.

  • Hronika

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 0

Preminuo je ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća Halil Karahmet (1960).

Svojim djelovanjem tokom rata je ostavio trag, jer je dosta pomagao građanima i samom vodstvu ove općine.

Rođen je 1960. godine u Rogatici. Osnovnu školu je završio u Vogošći, a srednju u Sarajevu, kao i Mašinski fakultet. U jednom od dokumentaraca ispričao je da je bio zaposlen u UNIS-u do 1992. godine, piše Hayat.

- Bio sam na prvim višestranačkim izborima izabran za odbornika u Općini Vogošća. Bila je među tri najrazvijenije općine u BiH, bilo je vrlo malo nezaposlenih. Godine 1993. preuzeo sam Općinu, a zvanično sam imenovan od predsjednika Alije Izetbegovića 1994. godine – kazao je u dokumentarcu.

Na njegovu incijativu, osnovana je i Televizija općine Vogošća kako bi obavještavali građane o ratnim dešavanjima, a ta televizija egzistira i danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...