AKTIVISTA MILIVOJEVIĆ OTVORENO: “Dodik nije ništa naučio... Poruka je vrlo jasna. KO SE DRUŽI S VUČIĆEM PRED IZBORE, TAJ IH SIGURNO GUBI”

Da stvar bude gora, Mile iz Laktaša je s bidermajerom ka Beogradu bacio i poveći prtljag, jer osvježilo je i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini toliko da je došlo vrijeme za odlazak u toplije krajeve, piše Milivojević.

  • Mini market

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 0

Bidermajer koji je bacio Milo Đukanović u Podgorici, spretno je uhvatio korpulentni Mile Dodik u Banjoj Luci. Sve govori da će ga razočarani Mile sad zafrljačiti ka Beogradu, gdje visoki Aleksandar Vučić ima sve šanse da mu buket cvijeća, namijenjen budućim snajkama, upadne pravo u šake, iako ih on već osam godina drži na sigurnom, jer ih je gurnuo u državnu kasu i narodni džep.

I pored toga što će se truditi da bude što dalje od novopečenih udavača koje su se rastale od fotelje pa su stale u vrstu za hvatanje bidermajera, šefa AVačkog klana, ovaj buket teško da će mimoići. Zalud on ispred sebe istura i gura Bojka Borisova, Viktora Orbana, Edija Ramu. Balkanski bidermajeri poletjeli su u nebo i lete pravo u ruke onih kojima su namijenjeni, a koji im se nisu nadali, jer su bili ubijeđeni da će ostati usijedelice u foteljama vlasti bar još 50 godina.

Da stvar bude gora, Mile iz Laktaša je s bidermajerom ka Beogradu bacio i poveći prtljag, jer osvježilo je i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini toliko da je došlo vrijeme za odlazak u toplije krajeve. Uostalom, nije li davno šef AVačkog klana Beograd proglasio sigurnom kućom za sve bjegunce sa Pala i iz Banje Luke. A sada im se užurbano pridružuju i biznismeni iz Podgorice i preživjeli iz Kavača.

Kad je Aleksandru Vučiću najavljivano balkansko proljeće, on je panično vrištao i zapomagao kako mu opozicija prijeti ne znam kakvim krvavim scenarijom. Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska pokazale su da proljeće narodne nade predstavlja katastrofu samo za vlastodršce, dok za sve ostale znači da će ih konačno ogrijati sunce slobode koje najavljuje da je i na brdovitom Balkanu moguće živjeti normalno i bez straha.

Mile Dodik nije ništa naučio iz sudbine Gruevskog, Mila Đukanovića, Hillary Clinton i Donalda Trumpa. A pouka je vrlo jasna. Ko se druži s Vučićem pred izbore, taj ih sigurno gubi. Pogotovo kad dan uoči izbora u Banju Luku, umjesto Vučića, na druženje dođe Ana Brnabić, djevojačko Nemanjić. Pošto će uskoro izbori i u Srbiji, a svi Vučićevi drugari su ili u Haagu, kao Hašim Tači, ili su poraženi na izborima, kao Milo i Mile, ili su u bijegu od zakona, kao Gruevski, šef AVačkog klana je prinuđen da se druži sam sa sobom. Što je jasan pokazatelj kako će se završiti ova naša farsa, prenosi Direktno.rs.

Rezultat izbora u Republici Srpskoj na beogradskom dvoru izazvao je veći šok nego nedavni rezultat iz Podgorice i može se mjeriti samo sa panikom koju je prouzrokovala pobjeda Bidena u Americi. Kako jedna nesreća nikad ne ide sama, da stvar po Aleksandra Vučića bude još gora, potrudio se Ivo Sanader, koji se sprema da iz zagrebačkog zatvora Remetinac također baci bidermajer ka Beogradu. Ako se neko pitao zašto je šef AVačkog klana upisao višu školu za košarkaške trenere, odgovor je da to sigurno nije zato što onako visok dominira u srpskom reketu. On će taj Sanaderov bidermajer školski da uhvati.

A ne da mu onako siledžijski, kao onom djetetu onomad, lupa bananu. Dramski moment dodatno komplikuje činjenica da su uz ovaj bidermajer, umjesto ceduljice sa ispisanim željama, zakačene policijske lisice. Najgore po šefa AVačkog klana u cijeloj ovoj priči vezanoj za balkansko proljeće je u saznanju da je Beograd ostavljen za kraj. A to otvara veliku dilemu. Gde će on kad više ne bude nijedne sigurne kuće na Balkanu do one u Zabeli? Vijesnik srpskog proljeća neće biti slavuji i laste, već Mile koji se već dohvatio lajkovačke pruge.

Građani Srbije, udahnite punim plućima. I pored korone, smoga, magle, osjetit ćete dah proljeća koje sigurno i nezaustavljivo dolazi i u Srbiju. Ovo Proljeće miriše na slobodu!

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...