SENAID MEMIĆ POSLAO PORUKU NERMINU MUZURU: "Diplomu može imati svako, ali znanje, školu i iskustvo nema..."

Za ovu poziciju SDA je kandidovala Fikreta Prevljaka, koji je poražen od kandidata "četvorke" (Narod i pravda, Naša stranka, SPD i NBL).

  • Mini market

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 2

Nermin Muzur (NiP) bit će novi načelnik općine Ilidža, a na toj poziciji zamijenit će Senaida Memića iz SDA, koji na jučer održanim lokalnim izborima nije bio kandidat.

Za ovu poziciju SDA je kandidovala Fikreta Prevljaka, koji je poražen od kandidata "četvorke" (Narod i pravda, Naša stranka, SPD i NBL).

Senaid Memić poslao je poruku svom nasljedniku, piše Hayat.

- Nije svijet počeo ni od njega ni od mene. Niti će se svijet završiti kada ja odem. Treba da poštuje ljude, ne na jeziku, nego u istini. Treba da da prednost školi, znanju, a ne diplomi. Diplomu može imati svako, ali znanje, školu i iskustvo nema svako. Da zapamti da niko nije ovdje sjedio, ni Amer rahmetli, ni Huso rahmetli, evo ni ja zato što sam volio da sjedim ovdje. Da nije Amer umro, ne bih ja nikada došao na ovu poziciju. Ako sam jedan dan bio u vlasti zato što sam želio vlast, onda nisam dobro radio. Lako je misliti da je Općina napravljena radi vas. Može li odnijeti lijepu zgradu, fabriku, znanje neko koje je stečeno u školama. Sve se može posijati, ali žanju samo oni koji imaju dobre namjere, oni koji imaju loše namjere, oni će požnjat ono što su posijali.

Ne treba ovom našem narodu sol na ranu dosipati. Oni koji nisu kategorija socijalnih potreba, neka ne govore da razumiju svakoga. Treba otići tamo gdje su socijalne potrebe i tamo prvo uraditi. Mi nismo ni demokratska, ni ne znam kakva država, kakvih sve ima, mi smo upravo socijalna država. Država kojoj je socijala najjače ministarstvo, jer puno ljudi živi na minimumu sredstava. Ako bude imao filing za ljude, što se mene tiče, ja ću poštovati. Ima odgoj koji treba za to. Neka se ne povodi za bilo kim. Meni je smetalo što njegov šef se pravi pametan za sve. Ne mora on svaki put pričati, neka pusti još nekoga da priča. Bez imalo ljubomore i lošeg stava prema nekome. Ako se budemo poštovali, svi ćemo imati priliku da se iskažu. Onaj čija je ideja najbolja, neka bude tako. Ako će njegov dolazak voditi općinu Ilidža u prosperitet i ako će se brinitu o ulasku novca i izlasku novca, neka mu je sa srećom - rekao je Memić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...