MUNJEVITA POLICIJSKA AKCIJA U TUZLI: Pretresaju prostorije Američkog univerziteta u BiH, sporne diplome…

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je ranije da policija vrši pretres prostorija po njihovom nalogu i naredbi Općinskog suda u Tuzli.

  • Hronika

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 0

Policija od jutros pretresa prostorije Američkog univerziteta u BiH u Tuzli, a nezvanično se saznaje da je riječ o predmetu koji se vezuje za izdavanje diploma. Ranije je pretresen i privatni stan iz kojeg je izuzeta određena dokumentacija. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros su oko devet sati ušli u prostorije Američkog univerziteta u BiH koje se nalaze u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović ranije je za Klix.ba potvrdio da policija vrši pretres prostorija po njihovom nalogu i naredbi Općinskog suda u Tuzli.

"Tom prilikom se izuzima određena materijalna dokumentacija. Mi imamo formiran jedan predmet, ali ne možemo više ništa govoriti, jer su u pitanju predistražne radnje", kazao je ranije Arnautović.
 
Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, ovaj predmet se veže za sumnje na sporno izdavanje diploma Američkog univerziteta u BiH, a kreiran je na osnovu nekoliko krivičnih prijava.

Akcija je jučer počela pretresom stana sekretara Američkog univerziteta u BiH, a policija je tom prilikom, kako se nezvanično saznaje, između ostalog, pronašla i izuzela diplome te matične knjige visokoškolske ustanove.

Riječ je o dokumentaciji koja bi se trebala nalaziti u prostorijama Američkog univerziteta u BiH, a ne u nečijem privatnom stanu.

Inače, prostorije Američkog univerziteta u BiH u Tuzli već su izvjestan period prazne, odnosno zaposlenici i studenti u njima ne borave, a današnja akcija druga je u nizu koja je provedena od kraja jula.

U prvoj akciji je policija ušla u univerzitetske prostorije u okviru istrage o validnosti diplome koju je ova visokoškolska ustanova izdala direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.

Ranije smo pisali da je u prvoj akciji u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka ispitan i direktor Američkog univerziteta Denis Prcić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...