PARA NA PARU: "Forbes" objavio novu listu najbogatijih ljudi svijeta, milijarder Elon Musk pretekao je vlasnika...

Dionice proizvođača električnih vozila porasle su u srijedu za gotovo 10 posto povećavši Muskovu neto vrijednost za 8,3 milijarde dolara, na 105,4 milijarde dolara, piše "Forbes".

  • Ekonomija

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

To ga čini četvrtom najbogatijom osobom na svijetu prema procjeni "Forbesa", jer je nadmašio Zuckerberga, koji ima neto vrijednost od 100,6 milijardi dolara.

Nagli rast bogatstva

Muskovo bogatstvo raslo je zapanjujućom brzinom ove godine, a Tesline dionice porasle su više od 460 posto u 2020.

To je enormno povećalo Muskovu neto vrijednost, koja je porasla za gotovo 76 milijardi dolara otkako je "Forbes" finalizirao svoju listu svjetskih milijardera 18. marta, kada je imao bogatstvo od 24,6 milijardi dolara.

Vlasnik je 21 posto udjela u Tesli, a njegova raketna kompanija "SpaceX", prema procjeni investitora, u augustu je vrijedila 46 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...