NIŠTA OD SMJENE VLADE: Skupština Kantona Sarajevo otkazana, ostavku podnio...

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj je trebalo da se glasa o povjerenju Vladi, otkazana je, potvrdio je za BHT zamjenik predsjedavajućeg Vibor Handžić.

  • Politika

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 2

Odluka je donesena na kolegiju koji je prethodio sjednici nakon što je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić prije nekoliko dana podnio ostavku.

Nova sjednica zakazana je za 30. novembar, kada će se prihvatiti Nenadićeva ostavka.

I predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik danas je i formalno podnio ostavku.

Ona će, najvjerovatnije, biti prihvaćena sutra na sjednici Kluba Bošnjaka, a do 30. novembra bi trebao biti imenovan i Čelikov nasljednik. Inače, zahtjev za sazivanje sjednice o izglasavanju nepovjerenja Vladi Marija Nenadića početkom oktobra predali su odbornici “četvorke”, uz 18 potpisa.

"Kolegij Skupštine KS-a je jednoglasno donio odluku da se ta sjednica odgodi iz razloga što je premijer Nenadić podnio neopozivu ostavku. Danas je na Kolegiju jednoglasno bio zaključak da se zakaže hitna online sjednica 30.11. u 10 sati. Na toj sjednici će se razmatrati ostavka Nenadića", kazao je Mirza Čelik, koji je kao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo danas potpisao ostavku. 

"Ja sam danas potpisao ostavku da ne bih smetao u donošenju akta koja planira ova skupštinska većina, to jeste, imenovanje novog mandatara i procedure koje nalažu da skupštinska većina ima kroz instituciju predsjedavajućeg skupštine", rekao je Čelik. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...