GOLUBOVIĆ DEMOLIRAO MILORADA: “Dodik bi da izjednači i kvadrat stana s užasima koje jedna granata napravi. ON JE OSOBA BEZ SRAMA, POHLEPNA, PREVRTLJIVA, KABADAHIJA PRAVI”

Na ove tvrdnje reagovao je i Rinko Golubović, jedno od najprepoznatljivijih televizijskih i radijskih novinarskih i voditeljskih lica u našoj zemlji i novinar Radija Slobodna Evropa.

  • Mini market

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 7

Nakon intervjua Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a, na Face TV-u proteklog vikenda, uslijedile su brojne reakcije na različite izjave koje je dao.

No, buru u javnosti, čini se, posebno je izazvala ona kako je "iz Sarajeva otišlo 150.000 Srba koji su stanove prodali po niskim cijenama".

"Mi smo napravili računicu; 150.000 Srba imalo je oko 50.000 stambenih i poslovnih jedinica. Ako je prosjek nekog stana ovdje od 70 kvadrata i nešto 100.000 KM, ostavili su oko 50 milijardi".

Na ove tvrdnje reagovao je i Rinko Golubović, jedno od najprepoznatljivijih televizijskih i radijskih novinarskih i voditeljskih lica u našoj zemlji i novinar Radija Slobodna Evropa.

"Srbi izgubili 50 milijardi KM u stanovima koje su jeftino prodali u Sarajevu, kaže bolesni Milorad Dodik. Za 1.425 dana opsade na Sarajevo je ispaljeno prosječno 329 granata dnevno, ubijeno oko 12.500 osoba, od toga 1.500 djece. Rekord od 3.777 ispaljenih granata uknjižen je 22. jula 1993. godine. Granate su napravile ogromnu štetu, a najveću štetu su pretrpjeli civilni, kulturni i vjerski objekti. Ti bi da izjednačiš i kvadrat stana s užasima koje jedna granata napravi. Ti si osoba bez srama, pohlepna, prevrtljiva, kabadahija pravi. To je, uostalom, bolje Bursać ti napisao i opisao te. Fujjjjjjjj", napisao je Golubović.

Golubovićev post izazvao je niz reakcija i s njegove stranice podijeljen je više od 100 puta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...