SJAJNE VIJESTI PREMIJERA SANCHEZA: Španija objavila NACIONALNI PLAN VAKCINACIJE; Počinje vrlo brzo

Španski premijer Pedro Sanchez izjavio je da će nacionalni plan vakcinacije protiv Covida-19 početi u januaru, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 1

Istaknuo je da će se vakcina primijeniti na 13.000 lokacija širom Španije, a da se "vrlo značajan dio populacije" može vakcinisati u prvoj polovini sljedeće godine. Detalji plana bit će objavljeni sutra.

Sanchez je rekao da je u Španiji kumulativna stopa oboljelih na 100.000 stanovnika u 14 dana pala ispod 400.

Španija je danas počela zahtijevati negativni PCR test za većinu ljudi koji u ovu zemlju stižu zračnim putem ili morem. Mjera pokriva dolaske iz 65 zemalja, uključujući veći dio Evropske unije.

U međuvremenu, sjeveroistočna regija Katalonije ublažila je neka od strogih ograničenja za barove i restorane i kulturna događanja, uvedena sredinom oktobra. Iako i dalje ostaje policijski sat od 22 do 6 sati, katalonski barovi i restorani mogu imati mušterije na 30 posto kapaciteta u zatvorenom, a mjesta održavanja kulturnih događaja mogu raditi sa 50 posto kapaciteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...