DODIK PREVRŠIO SVAKU MJERU, SPOMINJAO I RADONČIĆA: "Dok ja sjedim u Predsjedništvu, Oružane snage BiH neće izlaziti..."

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ostaje pri tome da u njoj neće biti sabirnih centara za migrante, kao i da je nemoguće zamisliti da, zbog krize u BiH sa migrantima, Oružane snage BiH izađu prema granici sa Srbijom.

  • Politika

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 6

Kada je riječ o migrantima, Dodik je rekao da je postojao pokušaj da se Republici Srpskoj nametne da ima tri sabirna centra za migrante, u Bijeljini, Zalužanima i Trnovu, kako je ranije odluku donijelo Vijeće ministara u kojem su bili SDS i PDP, ali da je to Vlada Republike Srpske odbila i rekla da to ne dolazi u obzir.

"Migranti mogu da prolaze, ali ostajem pri tome da nema sabirnih centara u Srpskoj", rekao je Dodik te podsjetio da je raniji ministar sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić izjavio da je ambasador BiH u Pakistanu dao 3.500 lažnih viza za sigurnosno opasne migrante.

Dodik je rekao za TV Happy da je Republika Srpska, zbog situacije sa migrantima, dobila da je BiH potpisala sporazum o readmisiji sa Pakistanom tako da se sada svaki nelegalni Pakistanac može "spakovati" i vratiti u Pakistan te da je zbog te mjere posljednjih mjeseci broj migranata u BiH smanjen.

Istaknuo je da je nepodnošljivo i nemoguće zamisliti da, zbog krize u BiH sa migrantima, Oružane snage BiH izađu prema granici sa Srbijom te da se to neće desiti dok on sjedi u Predsjedništvu, jer je potrebna i njegova saglasnost.

"Ne mogu da izvedu vojsku. Kada bi postavili vojsku prema Srbiji, onda treba odluka da se ona povuče, a Šefik Džaferović i Željko Komšić to ne bi htjeli. Migrante vojska neće spriječiti da ulaze u BiH, dajte da donesemo neke druge mjere."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...