“POLICIJA GA JOŠ TRAŽI”: Od frulaša osumnjičenog za zlostavljanje djevojčice već sedam dana NI TRAGA NI GLASA

Punih sedam dana ni traga ni glasa od M. C. (64), frulaša iz Brusa, koji je nestao prošlog ponedjeljka samo nekoliko sati nakon što je pušten iz pritvora zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene spolne radnje nad desetogodišnjom djevojčicom.

  • Hronika

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Njegova porodica kratko je za "Blic" rekla da o njemu “još ne znaju ništa”.

– Ništa ne znamo osim da je potraga u toku – rekla je za "Blic" rođaka nestalog i osumnjičenog M. C.

Rođak poznatog frulaša rekao je prije nekoliko dana za "Blic" da sumnja da je M. C. “naudio sebi” i da ga zato “nigdje nema”.

– Ništa ovo o njegovom nestanku ne znamo. Policija ga i dalje traži. Ja prosto ne znam da li on ima bilo gdje drugdje da ode kako bi se sklonio osim ovdje gdje živi – rekao je on.

On zabrinuto dodaje da strahuje da M. C. nije mogao da podnese sramotu zbog svega što se desilo i da to može dovesti do tragedije.

– Postoji mogućost da je negdje otišao da naudi sebi zbog svega što ga je snašlo – kaže on.

Kako dodaje, policija je ispitivala njegovu cijelu porodicu i komšije iz Brusa o tome gdje bi M. C. mogao da se krije.

– I mene je policija kontaktirala, ispritivala me je da se možda sklonio ovdje u Krivu Reku, jer M. ovde ima kuću pored mene. Međutim, ja sam gledao i primijetio sam paučinu koja pokazuje da niko dugo vremena nije ulazio u tu kuću – ispričao je on.

Dodirivao djevojčicu na času frule

M. C. je policiji prijavio otac desetogodišnje djevojčice kojoj je držao časove frule u svom domu. Kako je prijavljeno, njemu je kćerka rekla da ju je M. C. tokom časa držao za grudi i potom joj rekao da to ne priča nikome. Preplašena djevojčica ipak je smogla snage da sve ispriča svojim roditeljima, koji su odmah reagovali. M. C. je ubrzo priveden, a djevojčica je saslušana.

Pobjegao čim je pušten iz pritvora

Poznati izvođač etnomuzike je nekoliko sati prije nestanka pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Kruševcu, gdje se nalazio zbog sumnje da je u svom domu po grudima dodirivao desetogodišnju djevojčicu. U Osnovnom sudu u Brusu je rečeno da je njemu pritvor bio određen zbog postojanja mogućnosti utjecaja na svjedoke, a nakon njihovog saslušanja je pušten.

– Nakon što su svjedoci saslušani 13. novembra od strane Osnovnog javnog tužilaštva Brus, dana 16. 11. 2020. godine Osnovnom sudu Brus dostavljen je dopis da su svi svjedoci saslušani te da ne postoje više razlozi za pritvor pa je isti ukinut istog dana – rekli su iz OS Brus.

Ostavio oproštajno pismo u kupatilu

Prema pisanju medija, navodno je supruga M. C. nakon njegovog nestanka u kupatilu pronašla pismo, koje je kasnije predala policiji.

– Ušao je u kupatilo i onda je vezao električni kabl, popeo se na prozor, preskočio otvor i spustio se do zemlje, a u tom trenutku je porodica uspjela da provali vrata. Upravo je supruga našla pismo – rekao je ranije izvor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...