"TUTTOSPORT" ZNA VIŠE: Evo kada Ronaldo odlazi iz Juventusa...

Ronaldo je u Juventus prešao 2018. godine.

  • Sport

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Uprkos medijskim nagađanjima da bi po završetku ove sezone mogao otići iz Juventusa, portugalski golgeter Cristiano Ronaldo odlučan je odraditi ugovor do kraja, odnosno do juna 2022. godine.

Italijanski "Tuttosport" tvrdi da Ronaldo ne namjerava otići iz Juventusa prije isteka ugovora te da je izgradio odličan odnos s novim trenerom Andreom Pirlom, koji se može usporediti sa saradnjom koju je imao s trenerom Real Madrida Zinedineom Zidanom. Juventus ove sezone ne briljira, ali vjeruje se da će ovaj tim, kada Pirlo do kraja implementira svoj sistem igre, ponovno biti na vrhu.

Nakon devet sezona u Realu, Portugalac je 2018. prešao Juventus, koji je za njega platio 117 miliona eura. U 95 utakmica u dresu Juvea postigao je 73 gola, a ove sezone je u pet nastupa u italijanskom prvenstvu postigao osam pogodaka i samo je Zlatan Ibrahimović bolji od njega, jer je upisao deset golova.

(Sportske.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...