SVE JE GOTOVO U NEKOLIKO KLIKOVA: Evo kako najlakše upravljati Android telefonom s laptopa ili desktop računara… (VIDEO)

Postoji niz aplikacija koje omogućavaju upravljanje Android telefonom s računara, ali je ista takva mogućnost, zapravo, već ugrađena u Windows 10.

  • HiTec

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Sve što je potrebno jest na pametni telefon instalirati odgovarajuću aplikaciju te aktivirati ugrađenu opciju u samim Windowsima…

Samo jedna od praktičnih mogućnosti koje nudi Windows 10 jest opcija jednostavnog povezivanja pametnog telefona s Androidom, a onda i njegovo upravljanje putem za to namijenjene aplikacije na Windowsima. Postupak je prilično jednostavan, a sve može početi tako da se u Windowsima klikne na Settings i zatim na Phone. U prozoru koji će se otvoriti, treba kliknuti na Add a Phone i onda dalje pratiti upute na ekranu.

U suštini će trebati na pametni telefon instalirati aplikaciju Your Phone Companion, dok će se na Windows iz službene Microsoftove trgovine instalirati aplikacija Your Phone.

Pri tome na umu valja imati i da se na računar treba prijaviti s Microsoftovim računom, kao i na mobilnu aplikaciju, koja će kroz postupak povezivanja voditi korak po korak.

Jednom kada je sve podešeno, a ovisno o samom telefonu, moguće je primati obavijesti, primati i slati tekstualne poruke (SMS), pregledavati i upravljati fotografijama na telefonu, upravljati pozivima (ako postoji podrška za Bluetooth) te, pregledavati ekran samoga telefona i upravljati telefonom direktno s računara pa čak i razmjenjivati datoteke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...