BURNA NOĆ U STAROM DIJELU SARAJEVA: Na Rasima pucali pa mu zapaljena kuća

Kako se nezvanično saznaje, u oba slučaja oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34).

  • Hronika

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Sarajevska policija radi na rasvjetljavanju događaja koji su sinoć uznemirili građane općine Stari Grad nakon što je u ovom dijelu grada naprije prijavljena pucnjava, a potom i požar na porodičnoj kući.

Kako se nezvanično saznaje, u oba slučaja oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34).

Njega je, prema prijavi, u ulici Za Beglukom u 17.20 sati napala zasad zvanično nepoznata osoba.

Tom prilikom je ispaljen jedan metak, a iz MUP-a KS jutros je potvrđeno da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete.

– Uviđajna ekipa MUP-a KS obavila je uviđaj i radi se na rasvjetljavanju događaja, kao i na identifikaciji i pronalasku počinioca krivičnog djela izazivanje opće opasnosti – kažu iz policije.

Samo deset minuta kasnije, policiji u Starom Gradu je prijavljeno da je na adresi Bostarići 7 došlo do požara na kući vlasništvo B. B., a koju, kako saznaje "Faktor", koristi ranije napadnuti Rasim B.

Požar su lokalizirali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a povrijeđenih, također, nije bilo, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

– Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati te će se obaviti uviđaj u prisustvu vještaka protupožarne struke – kazali su u policiji.

Kasnije iste večeri još jedan požar je prijavljen na području ove općine, a kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u Tandarevoj ulici na broju 22 oko 22 sata gorio je parkirani automobil Alfa Romeo, vlasništvo A. M. iz Sarajeva.

Uzrok izbijanja požara također će biti poznat nakon što policija i vještak PPZ-a obave uviđaj, prenosi "Faktor".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...