NJEMU SE SVI DIVE: Ovaj direktor je podijelio zaradu od 23 miliona eura svojim radnicima

Mouldingova asistentica zaradila je toliko novca od dionica da se povukla u penziju sa samo 36 godina.

  • Ekonomija

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Britanski biznismen Matthew Moulding ostvario je jednu od najvećih isplata u historiji Velike Britanije nakon što su cijene dionica "The Hut Groupa" skočile i tako postao milijarder.

Moulding je nakon toga isplatio sebi nevjerovatna 933 miliona eura, piše "Forbes".

Međutim, ovaj biznismen se pobrinuo i za one koji stoje iza uspjeha njegovog poslovanja, svoje radnike. Iz zahvalnosti im je prošle godine podijelio udio od oko 23 miliona eura, a neki od njih time su postali multimilioneri.

"Niko nije dobio manje od par stotina hiljada", kazao je vlasnik.

Mouldingova asistentica zaradila je toliko novca od dionica da se povukla u penziju sa samo 36 godina.

On je svoju firmu pokrenuo 2004. godine s Johnom Gallemoreom, a za 16 godina poslovanja prikupio je ogromno bogatstvo.

Priznaje kako je sa svojom firmom dosta kasno došao na internet. Prvo što je počeo prodavati online su CD-ovi, a sada se proširio na više od 100 web-stranica.

Fokus njegove firme je uglavnom na zdravlju i ljepoti, a prodaju i niz proizvoda, od kozmetike do proteinskih dodataka. Osim toga, djeluju kao sile iza poznatih brendova kao što su "Honda" i "Nestle", piše Klix.

Iako je "The Hut Group" lansiran na berzu tek u septembru, cijene njegovih dionica naglo su porasle, čime je Moulding zaradio svoju rekordnu isplatu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...