PAMTIT ĆE SONJU DOK JE ŽIV: Poznatom pjevaču Halidu Muslimoviću stigla presuda

U periodu između 2015. i 2018. godine, dok su Halid i Sonja bili u emotivnoj vezi, preduzetnica iz Australije finansijski je pomagala pjevaču i pozajmljivala mu novac.

  • Hronika

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 5

Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu po kojoj je poznati pjevač Halid Muslimović dužan da Sonji Bašić isplati 70.000 eura na ime duga koji mu je ona uplatila preko Western Uniona.

U periodu između 2015. i 2018. godine, dok su Halid i Sonja bili u emotivnoj vezi, preduzetnica iz Australije finansijski je pomagala pjevaču i pozajmljivala mu novac.

U pitanju je iznos od 107.000 eura, s tim što je Sonja dio novca, oko 37.000 eura, Halidu dala na ruke, bez dokaza o uplati.

Kako ovaj dug nije mogla da naplati godinama, Bašić je angažirala advokata i tužila Muslimovića sudu u Prijedoru, gdje je donesena prvostepena presuda.

Halid je dužan da isplati Sonji 140.000 maraka, odnosno oko 70.000 eura u roku od 30 dana.

Ostatak novca, 37.000 eura, koje mu je Sonja lično dala, sud nije uvažio, pa će Sonja ostati bez tog dijela duga.

- Sonja je za srbijanske medije rekla da je tačno da je dobila spor, dok Muslimović nije odgovarao na naše pozive da bismo dobili komentar i od njega – prenosi RadioSarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...