JOŠ KRAĆE DO GRANICE S EVROPSKOM UNIJOM: Prihvaćena inicijativa za kredit od 340 miliona eura za autoput…

Iznos predloženog kredita je 340 miliona eura, s alokacijom na Federaciju BiH, uključujući šest godina grejs perioda i period otplate od 19 godina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

  • Ekonomija

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, prihvatilo je Inicijativu i odredilo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, projekt Koridor 5C Poprikuše – Medakovo.

Projekt se odnosi na izgradnju, najvećim dijelom na ovoj trasi, oko 35 kilometara duge dionice autoputa panevropskog Koridora 5C, koji povezuje Mađarsku i istočnu Hrvatsku s Bosnom i Hercegovinom i Jadranskim morem.

Ovaj projekt dio je većeg programa izgradnje Koridora 5C, čiji je cilj podizanje funkcionalnosti postojećeg putnog koridora sjever – jug na viši nivo, uz istovremenu gradnju moderne infrastrukture i povećanu sigurnost i kapacitet ceste.

Dionica Medakovo – Poprikuše se sastoji od dva dijela, i to Medakovo – Ozimice i Ozimice – Poprikuše, a prolazi pored Tešnja.

Iznos predloženog kredita je 340 miliona eura, s alokacijom na Federaciju BiH, uključujući šest godina grejs perioda i period otplate od 19 godina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...