DA PUKNEŠ OD ŠEGE: Selo u Austriji mijenja naziv, a kako i ne bi kad im se smije cijeli svijet...

Mještani austrijskog sela Fuking (Fucking) odlučili su da preimenuju svoje mjesto u Fuging (Fugging) u nadi da naziv sela neće više biti predmet ismijavanja, saopštile su lokalne vlasti.

  • Šareni svijet

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

"Opštinsko vijeće odlučilo je da Fucking preimenuje u Fugging od 1. januara 2021. godine", rekla je Andrea Holzner, gradonačelnica Tarsdorfa, u čijem je sastavu budući Fugging.

To mjesto sa približno 100 mještana 350 kilometara zapadno od Beča godinama je predmet ismijavanja.

Razne šaljivdžije dolazile su da se fotografišu pored table na ulazu u selo čiji naziv na engleskom jeziku ima nepristojno značenje.

Kasnije su te fotografije uz razne komentare završavale na društvenim mrežama.

U prošlosti nije postojala većina za promjenu naziva, samo su za tu promjenu bili mještani koji žive u blizini table na ulazu u to mjesto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...