TRUMP ZAPREPASTIO AMERIKU: "Napustit ću Bijelu kuću, ali samo ako..."

Uoči Dana zahvalnosti koji se obilježava u SAD-u, Donald Trump je organizovao konferenciju za medije, gdje je odgovarao na pitanja vezana za rezultate američkih izbora u kojima je pobjedu odnio demokratski kandidat Joe Biden.

  • Svijet

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 3

Donald Trump je prvi put izjavio kako će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena, napustiti Bijelu kuću.

Uoči Dana zahvalnosti koji se obilježava u SAD-u, Donald Trump je organizovao konferenciju za medije gdje je odgovarao na pitanja u vezi s rezultatima američkih izbora u kojima je pobjedu odnio demokratski kandidat Joe Biden.

Iako je Trump svojim odgovorom na pitanje o održavanju Elektorskog kolegija u decembru na jedan način priznao poraz, iskoristio je priliku da još jednom ponovi kako su izbore u SAD-u obilježile brojne prevare.

- Ako Kolegij prizna Bidenovu pobjedu, napustit ću Bijelu kuću, međutim teško će biti priznati njegovu pobjedu iz razloga što svi znamo da su se desile ogromne izborne prevare - izjavio je Trump.

On je, također, dodao da će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Bidena, to biti ogromna greška.

Zasjedanje Elektorskog kolegija trebalo bi biti održano 14. decembra, gdje bi se trebala potvrditi pobjeda Joea Bidena. Ukoliko sve prođe bez većih problema, inauguracija novog američkog predsjednika bit će održana 20. januara 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...