STIGLA ČESTITKA OD MINISTRA HUSSENA: Vlada Kanade čestitala Dan državnosti BiH...

Ministar za porodicu, djecu i socijalni razvoj Ahmed Hussen uputio je u ime Vlade Kanade čestitku bosanskohercegovačkoj zajednici u toj zemlji povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, saopćio je Institut za istraživanje genocida Kanada.

  • Društvo

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

- Vlada Kanade različitost smatra najvećom snagom Kanade. Bosanci i Hercegovci imaju posebno bogatu kulturu i naslijeđe koje se proteže stoljećima i koje poboljšava društveno i kulturno tkivo Kanade. Dok obilježavamo Dan bosanske državnosti, želim pohvaliti bosanskohercegovačku zajednicu za njihov kontinuirani doprinos Kanadi. Kultura i naslijeđe bosanskohercegovačke zajednice ojačali su kanadske multikulturne korijene i doprinijeli pluralističnijim zajednicama. Pridružujem vam se u proslavi Dana državnosti i zahvaljujem na kontinuiranom doprinosu našoj zajednici i državi - naveo je ministar Hussen u čestitki.

Iz Instituta za istraživanje genocida Kanada izražavaju zahvalnost za dosadašnju podršku Kanade Bosni i Hercegovini i njenim građanima, kao i podršku integracijskim procesima Bosne i Hercegovine na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

- Zahvalni smo Kanadi što je prihvatila građane Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije. Zahvalni smo što politički subjekti Kanade podržavaju bosanskohercegovačku zajednicu u Kanadi. Dan državnosti je bio, jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja. Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postoji i koju kao takvu priznaje Kanada. Bosne i Hercegovine ima mnogo u Kanadi - naveo je Institut u saopćenju.

- Na Dan državnosti, bosanskohercegovačka zajednica slavi nacionalni blagdan, ali i kanadski kontinuitet priznavanja i prihvatanja drugog i drugačijeg u kanadskom kulturnom mozaiku koji je prihvatio bosanskohercegovačku zajednicu kao partnera u razvoju kanadske države i društva.

Tako Kanada podržava državnost, suverenitet, teritorijalni integritet i politički subjektivitet države Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo Kanadi, kanadskom narodu i kanadskim vlastima i institucijama na korektnom odnosu prema građanima Bosne i Hercegovine u Kanadi, za njihovu političku i materijalnu podršku Bosni i Hercegovini. Kanada je važna i razvijena država koju je dobro imati uz Bosnu i Hercegovinu. Kanada je zemlja članica Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini i trebamo je imati kao prijatelja, posebno na euroatlantskom putu - naveo je u saopćenju Institut za istraživanje genocida Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...