PRIJETE NOVIM ORUŽJEM: Rusija testirala novu raketu koja može uništiti zapadne satelite

To razorno oružje državna televizija identificirala je kao oružje ruskog predsjednika Vladimira Putina za uništavanje američkih gradova u slučaju nuklearnog rata.

  • Svijet

  • 27. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Rusija je uspješno testirala novu raketu sposobnu uništiti zapadne satelite te još jedno oružje koje će se koristiti u američkim gradovima u slučaju nuklearnog rata, prenosi Večernji list.

Sjedinjene države upozorile su da će prva testirana raketa biti sposobna uništiti zapadne satelite u niskoj zemljinoj orbiti. S druge strane, Rusija je danas potvrdila uspješno probno lansiranje svoje nove hipersonične rakete Cirkon koja postiže brzinu od 9.650 kilometara na sat.

To razorno oružje državna televizija identificirala je kao oružje ruskog predsjednika Vladimira Putina za uništavanje američkih gradova u slučaju nuklearnog rata. Nazvano je Mach 8 Cirkon ili Tsirkon.

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je novi video o potencijalnom satelitskom razaraču koji prikazuje prvu raketu koja je dizajnirana za zaštitu od zračnih i svemirskih napada. Lansiranje je provedeno na poligonu Sary-Shagan u Kazahstanu. Međutim, nisu navedeni nikakvi detalji o performansama projektila na testu, niti o meti pa novo oružje ostaje obavijeno velom tajne.

Zapovjednik američkog svemirskog zapovjedništva John Raymond rekao je u travnju da takve ruske zemaljske rakete predstavljaju izazov za američke interese u svemiru. Potvrdio je da je ovaj ruski sustav sporosan uništavati satelite u niskoj Zemljinoj orbiti. – Prijetnje američkim svemirskim sustavima i njihovim saveznicima stvarne su, ozbiljne i rastu – upozorio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...