KULMINACIJA DRAME U REPUBLICI SRPSKOJ: Ostvaruje se pakleni plan, Milorad Dodik NAREDIO HAPŠENJE Nenada Nešića…

Dodikov režim još uvijek nije definitvno odlučio da li će na narednom zasjedanju NSRS-a usvojiti Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o sistemu javnih službi i Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave, kojima bi razvlastio Gradonačelnike i Načelnike.

  • Politika

  • 29. Nov. 2020  

  • 3

Zakoni jesu napisani, kako je to objavio portal “Capital.ba”; Napisani su u Sekretarijatu Vlade RS-a, ali nisu bili na dnevnom redu sjednice izvršne vlasti koja je održana 26.11.2010. godine.

Na sjednici se, na marginama, vodila žustra polemika oko toga na koji način da Senka Jujić, ministrica lokalne uprave i samouprave, na sjednici parlamenta, brani donošenje ovih nedemokratskih, necivilizovanih zakona, kojima se poništava izborna volja građana RS-a.

Da li će se zakoni naći na sjednici srušene NSRS, koja treba da se održi 01.12.20202., isključivo zavisi od Milorada Dodika.

Ukoliko Dodik naredi da zakoni idu na zasjedanje i usvajanje po hitnom postupku, biće predloženi od poslanika Režima, a ne od Vlade RS-a.

Nešić smjenjuje Banjca sa pozicije generalnog sekretara; Dodik naložio hapšenje Nešića

Novi raskol u DNS-u je neminovnost i nova implozija te stranke, koja će je dodatno podijeliti, trebala bi da se desi u narednih nekoliko dana, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Nenad Nešić, kojeg je stvorio Milorad Dodik, namjerava da smijeni Darka Banjca, generalnog sekretara stranke i još tri člana Predsjedništtva DNS-a.

Nešić je raskinuo Koaliciju sa SNSD-om 17.10.2020., nakon što ga je, 14.10.o.g., Dodik prisilio da podnese ostavku na mjesto direktora JP “Putevi RS-a”.

Nešić, trenutno, ima većinu u Predsjedništvu DNS-a i od sedam poslanika koliko ih stranka ima u parlamentu, kontroliše pet.

Dodik je naredio MUP-u RS-a i svojim tužiocima da Nešića uhapse što prije, tako da će biti zaista zanimljivo pratiti nastavak obračuna unutar vladajućeg režima u Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...