BORENOVIĆ U NEVJERICI: "Ovo je vrhunac izbornog lopovluka i neviđene drskosti vladajućih..."

„Ovo što se danas desilo na ponovljenim izborima u Novom Gradu vrhunac je izbornog lopovluka i neviđene drskosti vladajućih stranaka koje ne prezaju ni od čega, pa ni od prevara tokom ponavljanja izbornog procesa na jednom izbornom mjestu, a potpuno svjesni da će oči javnosti tu biti usmjerene“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  • Politika

  • 29. Nov. 2020  

  • 2

Borenović kaže da je pokušaj ubacivanja stotina unaprijed popunjenih glasačkih listića matrica djelovanja vladajuće koalicije u Novom Gradu, ali i u drugim sredinama:


„Na primjeru današnjih ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu u novogradskom naselju Suhača, može se vrlo lako utvrditi odgovornost svih učesnika tog dobro sinhronizovanog kriminalnog izbornog prevarantskog lanca u kojem se očigledno nalaze pojedinci iz institucija nadležnih za izborni proces sa svih nivoa. Ti pojedinci moraju biti razotkriveni, dovedeni pred lice pravde, sankcionisani i trajno obilježeni kao počinitelji krivičnog djela i prevaranti koji prekrajaju volju građana“, ističe Borenović i dodaje da su nakon današnjeg sramnog pokušaja prevare zapravo razotkrivene izborne manipulacije u Novom Gradu, gdje čitav proces treba poništiti i ponoviti uz obezbijeđene uslove nesmetanog odvijanja izbora.  

Borenović je istakao da je ovaj slučaj u Novom Gradu još jedan alarm da je neophodno pristupiti hitnim izmjenama Izbornog zakona kako bi se omogućilo zakonito i pošteno odvijanje izbornog procesa.  

„Svakako, veliku zahvalnost dugujemo i odlučnim i hrabrim posmatračima koji nisu dopustili da nastavi odvijanje započete izborne prevare, uprkos mogućnostima da trpe ogromne pritiske“, zaključuje Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...