STANIVUKOVIĆ ZA SRBIJANSKE MEDIJE: "Ostalo mi je još 11 ispita, završit ću fakultet u toku mandata gradonačelnika" (VIDEO)

"Završiću fakultet, i to u mandatu", poručio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

  • Mini market

  • 30. Nov. 2020  01. Dec. 2020

  • 2

Stanivuković je gostujući u emisiji “Nešto drugačije” rekao da mu je ostalo još 11 ispita, što, kaže, nije mnogo i da želi da završi fakultet zbog sebe, a ne zbog drugih i da će o svom napretku obavještavati javnost.

Život čovjeka se mjeri po onome šta je ostavio iza sebe, rekao je on na pitanje zašto je ušao u politiku. “Kako da budem srećan ako u društvu imam ja, a ostali nemaju. Šta je sa hiljadama ostalih u Republici Srpskoj koji ne mogu da žive kvalitetnije. Ja ne bih bio Draško ako bi samo meni bilo dobro”, rekao je on.

Stanuvuković je ocjenio da je trenutno sistem takav da pojedinačno možeš da uspiješ, a društvo kao takvo ne. “Mi treba da napravimo sistem da društvo bude uspješno. Ja nisam birao gde ću biti rođen. Srećan sam što sam tu rođen, ali ne želim da uspjeh zavisi od toga gdje si rođen. Zašto bih ja Draško imao veće šanse od nekog drugog Draška rođenog 10 kilometara od centra Banjaluke, bez struje, mogućnosti stipendije, puta…”, ispričao je on.

Stanivuković je naglasio da je normalno da Republika Srpska i Banjaluka idu prema Beogradu i Srbiji. “To je naša matica, ali to ne znači da nećemo dobre odnose sa Sarajevom, Zagrebom, Ljubljanom, regionom. Što više otvorenih vrata može samo da bude bolje Banjaluci”, rekao je on.

“Da li je moguće biti dobar sa svima? Nije, ali treba komunicirati da bismo došli do cilja koji želimo” a to je prosperitetna Republika Srpska, rekao je Stanivuković.

On nije želio da komentariše genocid u Srebrenici ocijenivši da će različiti narodi različito tumačiti iste događaje. “Svako uvjeravanje je gubljenje vremena, treba da se usaglasimo oko budućnosti. Ne mogu da dopustim da čitav narod bude proglašen za takav. Ako je jedan član neke stranke ili jedan čovjek nekog naroda loš, to ne znači da je čitava stranka i čitav narod takav”, poručio je Stanivuković.

On je izrazio uvjerenje da će i Republika Srpska i Srbija iznjedriti mnogo kvalitetnih pojedinaca koji će donijeti promjene koje su nam potrebne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...