MESSIJEV OMAŽ MARADONI IMAT ĆE POSLJEDICE?: "Nije smio to napraviti"

Leo Messi je u nedjelju u 73. minuti meča Barcelona - Osasuna zabio za konačnih 4:0 u 11. kolu La Lige. Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu Newell's Old Boysa s brojem 10. To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa šest godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu. 

  • Sport

  • 30. Nov. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Messi je to napravio kako bi odao počast preminulom Diegu Maradoni. Za mnoge najveći igrač svih vremena pred kraj karijere jednu je sezonu odigrao za klub iz Messijevog grada.

Messi je za svoj čin dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Sudac Mateu Lahoz strogo se držao pravila i zakona. Tamo jasno stoji da je ''skidanje dresa u svrhu pokazivanja bilo kakve reklame, slogana, kratice, anagrama, akronima ili crteža, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, kažnjivo, a počinitelj će biti kažnjen s tri hiljade eura i upozorenjem''.

Tu će kaznu platiti Barcelona, ali Messijevo odavanje počasti Maradoni moglo bi izazvati i pravi komercijalni sukob između Nikea i Adidasa. Naime, Nike je službeni sponzor Barcelone, a Adidas argentinskog kluba.

Guillermo Ricaldoni, direktor firme We Are Sport specijalizirane za sportski marketing, kazao je: "Nije to trebao učiniti. Barem je trebao prekriti nečim taj logo.'' Dodao je da je Messi možda imao manje spornu alternativu ako je već želio skidanjem dresa odati počast Maradoni.

''Mogao je imati ispod dresa Barce argentinski dres, ali je zaključio da je dres Newell's Old Boysa ipak nešto posebno.''

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...