"SB" NA LICU MJESTA: Osman Mehmedagić stigao u zgradu Suda BiH, izjašnjava se o krivici za… (FOTO)

Osim Mehmedagića, o krivici će se izjasniti i rukovodilac u toj agenciji Muhamed Pekić.

  • Vijesti

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovini Osman Mehmedagić danas se pred Sudom BiH izjašnjava o krivici za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Mehmedagićev advokat Senka Nožica potvrdila je da će se njen branjenik na današnjem ročištu izjasniti o krivici.

Ročište je zakazano za 9.30 sati, a postupajući sudija u ovom predmetu je Edina Hadžiomerović, objavljeno je na web-stranici Suda BiH.

Osim Mehmedagića, o krivici će se izjasniti i rukovodilac u toj agenciji Muhamed Pekić.

Podsjetimo, Mehmedagić i Pekić optuženi su da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e radi privatnih interesa, da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora te agencije.

U fotogaleriji pogledajte šta je jutros na licu mjesta zabilježio naš fotoreporter.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...