TUŽILAŠTVO BIH POJASNILO: Evo zašto Bektić, Hamzić i Sandžić nisu završili u pritvoru

Istraga se intenzivno nastavlja, kazali su iz Tužilaštva BiH.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

U policijskoj akciji SIPA-e uhapšeni su Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić zbog sumnji da su počinili izborne prevare, ukrali identitete, kao i druga krivična djela u vezi s ovim. Akcija je provedena po nalogu Tužilaštva BiH. Međutim, u tom istom tužilaštvu je jutros donesena odluka da za ovaj trojac neće biti zatražen pritvor niti mjere zabrane.

- Osumnjičeni su, po nalogu postupajuće tužiteljice, ispitani u SIPA-i u Tuzli i istraga o počinjenim nezakonitostima intenzivno se nastavlja protiv svih osumnjičenih. Nije bilo potrebe za pritvorom, ukoliko se u tijeku istrage utvrdi bilo kakvo ometanje postupka  ili neprimjereni postupci, može biti zatražen pritvor ili mjere zabrane - odgovoreno je iz Tužilaštva BiH na upit zašto su Bektić, Hamzić i Sandžić pušteni na slobodu, piše "Oslobođenje".

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su, kradući identitete Bošnjaka iz Srebrenice te prijavljujući ih za glasanje putem pošte iz Srbije, omogućili da kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" i aktuelni načelnik Mladen Grujičić, na nezakonit način, dobije dodatne glasove na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...