PROCURILE PRVE INFORMACIJE IZ CIK-a: Jedan od članova otkrio koju će odluku najvjerovatnije donijeti po pitanju Srebrenice

Mnogo je zahtjeva da se ponište izbori u Srebrenici, a konačna odluka je na Centralnoj izbornoj komisiji.

  • Društvo

  • 02. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

"Na osnovu svih dosadašnjih prikupljenih dokaza, i na osnovu dokaza koji će tek doći, vrlo je moguće da Centralna izborna komisija BiH poništi i ponoviti izbore u Srebrenici, potvrdio je član CIK-a Suad Arnautović.

Provedena su i hapšenja onih koji su krivotvorili dokumente. Bego Bektić, predsjednik SDP-a Srebrenica, članovi Muamer Sandžić i Enver Hamzić, pušteni su na slobodu.

Rukovodstvo SDP-a nalazi se pod velikim pritiskom, a predsjednik Glavnog odbora ove stranke Saša Magazinović već je podnio ostavku. Mnogi članovi SDP-a to očekuju i od predsjednika stranke Nermina Nikšića, kao i niza drugih visokih funkcionera ove stranke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...