NENAD NEŠIĆ ŽESTOKO PROZVAO JELENU: "Trivićka nije nimalo sretna zbog Draškove pobjede, ona se priprema da bude sljedeća predsjednica Republike Srpske" (VIDEO)

"Ona se nekada, da tako kažem, malo čudno ponaša", kazao je Nešić.

  • Mini market

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 5

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, gostujući sinoć na Elta TV, optužio je Srpsku demokratsku stranku i Partiju demokratskoh progresa (PDP) za poraz na izborima u Prijedoru, na kojima je pobijedio SNSD Milorada Dodika, i pitao da li će neko od njih preuzeti na sebe odgovornost za to što su poklonili pobjedu svojim protivnicima. Nešić je posebno apostrofirao negativnu ulogu koju je u svemu tome imala Jelena Trivić, zastupnica PDP-a u Narodnoj skupšini Republike Srpske.  

"Ona se nekada, da tako kažem, malo čudno ponaša. Ona je glavna prepreka stvaranju nove većine u Narodnoj skupštini RS i glavna prepreka promjenama u Republici Srpskoj", kazao je Nešić. On se pozvao na nedavnu izjavu Jelene Trivić u kojoj je od DNS-a tražila da doživi "katarzu" i kazala da on nije "spremna da nas prihvati da zajedno opoziciono djelujemo. Ja sam nedavno uputio poziv liderima SDS-a i PDP-a da potpišemo predizborni koalaicioni sporazum i da zajedno radimo na rušenju Milorada Dodika, ali odgovor još nisam dobio".

Nenad Nešić je optužio Jelenu Trivić da "uopšte nije sretna što je Draško Stanivuković izabran za gradonačelnika Banjaluke", što je za mnoge veliko iznenađenje, jer su njih dvoje tokom rada i rasprava u Narodnoj skupštini RS djelovali kao jedinstven i homogen dvojac PDP-a. 

"Za nju je katarza to da pobijedi na sljedećim izborima za predsjednika Republike Srpske", kazao je Nešić, dodavši kako će Jelena Trivić, vjerovatno, za to tražiti podršku SNS-a i drugih opozicionih stranaka.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...