VULIN IZ BANJE LUKE POPULISTIČKI ZAPRIJETIO: "Svako ugrožavanje bezbednosti i mira u RS-u je ugrožavanje bezbednosti i mira u Srbiji..."

Kada je riječ o ilegalnim migracijama, rekao je da se s tim zlom i nevoljom moraju boriti zajedno.

  • Politika

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 17

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, nalazi se u posjeti Banjoj Luci, odakle je populistički zaprijetio da je svako ugrožavanje bezbjednosti i mira u RS-u ugrožavanje bezbjednosti i mira u Srbiji.

- Svako ugrožavanje bezbednosti i mira u RS-u je ugrožavanje bezbednosti i mira u Srbiji. Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednaka je nesreća za građane RS-a. Imamo obavezu da sarađujemo, da svakodnevni život učinimo bezbednim i sigurnijim – izjavio je Vulin.

Najavio je će 2021. godine biti organizovana prva zajednička veza specijalnih jedinica policije Srbije i bh. entiteta RS te će se nastaviti školovanje i obučavanje policijskih kadrova.

Nastavit će se i razmjena obavještajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama koje krše zakon s obje strane rijeke Drine te da se u tom pogledu informacije razmjenjuju svakodnevno.

- Kada je potrebna obuka za bilo koji vid koji Srbija može da pruži, svi bezbedonosni kapaciteti Srbije stoje na raspolaganju RS-u. RS je naš prioritet, bezbednost građana nam je važna kao i bezbednost građana Srbije – istaknuo je Vulin.

Kada je riječ o ilegalnim migracijama, rekao je da se s tim zlom i nevoljom moraju boriti zajedno.

- Prijetenje od terorizma nikada nisu male, moderni svet je globalno selo u kojem se svako zlo može desiti – poručio je Vulin, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...