MILAN U NEDAĆAMA: "Na osnovu Tegeltijine krivične prijave, formiran je predmet i bit će..."

Tužilaštvo BiH primilo je krivičnu prijavu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije protiv NN lica zaposlenih ili povezanih s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH zbog krivičnog djela napad na ustavni poredak.

  • Hronika

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Na osnovu Tegeltijine krivične prijave, formiran je predmet i bit će izvršene provjere, rečeno je za Srnu u Tužilaštvu BiH.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je 26. novembra objavljen montirani audiosadržaj koji je “posljedica kontinuiranog, sistemskog i dugogodišnjeg nezakonitog praćenja, snimanja, prisluškivanja te montiranja sadržaja protiv predsjednika VSTS-a BiH, od OBA-e BiH ili nekih njenih dijelova i lica povezanih s ovom agencijom, koji se koristi s ciljem da se svrgne predsjednik VSTS-a”.

U obrazloženju krivične prijave ističe se da je ova montaža nastala kao rezultat dugogodišnjih nezakonitih aktivnosti protiv predsjednika VSTV-a BiH od OSA-e BiH ili osoba zaposlenih ili povezanih s ovom agencijom, koje imaju za cilj da se prikaže da predsjednik VSTV-a BiH postupa na nezakonit način da bi se stvorili uslovi za njegovu smjenu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...