TAJNI SASTANAK U SARAJEVU: Jesu li Zeljković i Misimović pronašli selektora BiH?

Ovaj 45-godišnji stručnjak u karijeri je vodio Ludogorets Razgrad, Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omoniju, reprezentaciju Bugarske, Al-Qadsiah, a posljednji klub mu je bila poljska Jagiellonia Białystok.

  • Sport

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Nogometna reprezentacija BiH trebala bi do kraja mjeseca dobiti novog selektora.

Za razliku od prethodnih godina kada se birao šef nacionalnog tima, svako malo se u medijima pisalo o kandidatima, ali ovog puta komisija NSBiH radi u strogoj tajnosti, ne dozvoljavajući da u javnost procuri neko ime.

Ipak, Sportske.ba saznaju da je u sarajevskom hotelu "Marriott" sinoć održan sastanak na kome su s jedne strane bili Vico Zeljković i Zvjezdan Misimović, a s druge bugarski trener Ivaylo Petev.

Tema sastanka je selektorska funkcija reprezentacije Bosne i Hercegovine, a iz pouzdanih izvora spomenuti portal saznaje da su pregovori u završnoj fazi i da je Petev najozbiljniji kandidat za nasljednika Dušana Bajevića.

Ovaj 45-godišnji stručnjak u karijeri je vodio Ludogorets Razgrad, Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omoniju, reprezentaciju Bugarske, Al-Qadsiah, a posljednji klub mu je bila poljska Jagiellonia Białystok.

Petev, navodno, nije postavljao previsoke finansijske uvjete. Pristao bi da radi pod istim uvjetima kao i Prosinečki i Bajević, što znači da bi njegova plata iznosila približno 15 hiljada eura.

Petev bio imao pomoćnike iz BiH, a navodno bi u stručni štab mogao pozvati Emira Obuću, velikog prijatelja s kojim je igrao u Litexu.

Imaju li Zeljković i Misimović podršku ostalih članova komisije za izbor selektora, šta će kazati Begić, Beus, Durić i Sofrenić, kakva će biti reakcija igrača, medija i javnosti, koji su na ovom mjestu očekivali Amara Osima, Mehu Kodru, Husrefa Musemića ili Sergeja Barbareza? Šta će biti sa stručnim štabom Dušana Bajevića, koji je pobrao simpatije igrača i ljudi iz Saveza i koji su vrijedno radili u proteklom periodu?

Posljednju riječ imat će Izvršni odbor NSBiH. Za imenovanje selektora potrebno je 12 ruku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...