FANOVI NE ZNAJU ZA UTJEHU: Volkswagen Motorsport se gasi, a razlog je...

Svih 169 zaposlenika bit će tokom narednih mjeseci zbrinuto u okviru Volkswagena.

  • Auto

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Volkswagenov odjel iz kojeg je izašao niz uspješnih sportskih bolida, stigao je do svog kraja. 

Iz Volkswagena obavještavaju kako se ukida odjel Motorsporta, a sve s ciljem "ojačavanja za transformaciju u električnu mobilnost".

Rečeno i nije neka utjeha za brojne fanove, ali zato vrijedi znati kako će svih 169 zaposlenika tokom narednih mjeseci biti zbrinuto u okviru Volkswagena, piše "Index Auto". 

Također, proizvodnja Pola GTI R5 će se obustaviti do kraja godine, ali sve korisnike obavještavaju da su predvidjeli dugoročno osiguravanje snabdijevanja rezervnim dijelovima za taj model, kao i za trkaći Golf GTI TCR. 

Volkswagen Motorsport i Race Touareg su donijeli tri pobjede u Dakar Rallyju, sa Polom R WRC su osvojili četiri naslova, a pobjede su odnosili i u TCR Internationalu (2) te Rallycross World Championshipu (3).

Konačno, njihov posljednji proizvod, električni I.D.R oborio je niz rekorda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...