STANDARDNO ULIZIVANJE BRNABIĆKE I LONČARA VUČIĆU: "Ova bolnica zaista jeste svemirski brod"; "Mi smo ga gledali, a on je rekao - to mora da bude"

Otvaranju Covid-bolnice u Batajnici prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja te države, koji je izjavio da su ljetos svi u čudu gledali Vučića.

  • Regija

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da je ponosan zato što Srbija dobija ovakvu bolnicu, kada mnogo bogatije zemlje od njegove šalju pacijente u druge zemlje.

"Ni danas mi nije jasno da usred leta, kada smo se opustili i mislili da će sve proći... ali po tome se razlikujemo, predsednik Srbije je doneo odluku da se izgrade dve velike bolnice. Mi smo ga gledali, a on je rekao - to mora da bude", rekao je Lončar.

"Danas se pokazalo da je ta odluka bila od neprocenjivog značaja. Imaćemo samo u ovoj bolnici 250 mesta na respiratoru. Zamislite koje je to rasterećenje ostalog sistema", rekao je on, prenosi B92.

Prema njegovim riječima, Srbija ima najbolje rezultate kada je riječ o borbi protiv koronavirusa, a kvalitet liječenja je isti u svim gradovima.

"Moramo preći preko toga da nam brojevi sada rastu, nikada nam nije bilo potrebnije jedinstvo nego sada. Zdravstveni radnici su pokazali da mogu da se nose s tim pritiskom i da se bore i izborićemo se", rekao je ministar Lončar.

"Istorijski dan, u svakom smislu. Uradili smo za četiri meseca ono što nismo nekada za 40 godina. Otvorili smo ogromnu i prelepu bolnicu, i ja sada razmišljam o onome što je dr. Tatjana rekla kako ću da obučem beli mantil i vodim ovaj svemirski brod. Ova bolnica zaista jeste svemirski brod i dobijamo je u najvažnijem trenutku, sa skoro 8.000 obolelih, 800 hospitalizovanih i kada nam je sistem već deveti mesec prebukiran", kazala je premijerka Srbije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...