OTKRIVENO ZAŠTO FRONTMENT "RIBLJE ČORBE" NIJE BIO NA SAHRANI ALEKSIĆU: Bori Đorđeviću metastazirao rak prostate, liječi se u Ljubljani!

“Bora je trenutno u Ljubljani, a o njemu se brine njegova supruga, koja mu je trenutno najveći oslonac. Slabije se kreće, brzo se umara i određeno mi je strogo mirovanje", kaže izvor blizak Đorđeviću.

  • Estrada

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 4

Muzičaru i frontmenu rok grupe "Riblja čorba", kojem je prošle godine dijagnostikovan kancer prostate, stanje se posljednjih mjeseci znatno pogoršalo, saznaje portal Nova.rs. Prema našim saznanjima, Bori Đorđeviću se primarna bolest proširila i na pluća, zbog čega je morao početi s hemoterapijama.

U bolnici u Ljubljani, gdje živi sa svojom suprugom, čitav tim ljekara brine se o njegovom zdravlju, a prema riječima našeg izvora, Bora ide na kontrole svake dvije sedmice te često radi i PET skener, koji pokazuje stepen progresa bolesti.

“Bora je trenutno u Ljubljani, a o njemu se brine njegova supruga, koja mu je trenutno najveći oslonac. Slabije se kreće, brzo se umara i određeno mi je strogo mirovanje. Iako ga hemoterapije posebno iscrpljuju, on je vrlo optimističan po pitanju oporavka, i vjeruje da će iz svega izaći kao pobjednik. Strogo se pridržava savjeta ljekara, jer mu je jasno da je to jedino što u ovom trenutku može da doprinese boljitku”, kaže izvor blizak Đorđeviću za Nova.rs.

Boru je, kako dalje saznajemo, veoma potresla smrt basiste iz benda Miše Aleksića, koji je prije nekoliko dana preminuo od posljedica koronavirusa, a posebno to što zbog svog zdravstvenog stanja nje bio u mogućnosti da prisustvuje posljednjem ispraćaju dugogodišnjeg prijatelja i kolege sa kojim se družio 42 godine.

Podsjetimo, grupa “Riblja čorba” je dan prije Aleksićeve kremacije na zvaničnom nalogu benda na Facebooku objavila da članovi neće prisustvovati njegovom ispraćaju te da će naknadno organizovati koncert u Mišinu čast.

“Dragi prijatelji, teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posljedica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcjenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost, za koju smo vjerovali da je imamo. Zlo zvano koronavirus je i dalje među nama, više nego ikad, i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi 'Riblje čorbe' neće u srijedu prisustvovati kremaciji. Vjerujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe, zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas 'Riblja čorba'”, navedeno je u saopštenju članova benda.

Njihov izostanak je, međutim, razočarao Mišinu suprugu, koja se tokom njegovog ispraćaja povjerila prijateljici, izrazivši sumnju u razloge njihovog nedolaska.

“Bora svakako ne bi mogao da putuje zbog stanja u kom se nalazi”, rekao je izvor za Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...