LOŠE VIJESTI IZ BEOGRADA: Mitropolit dabrobosanski Hrizostom primljen u bolnicu

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom primljen je večeras u Kliničko-bolnički centar "Dr. Dragiša Mišović" u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus, saopšteno je na stranici Srpske pravoslavne crkve (SPC).

  • Hronika

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 5

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom je kao najstariji mitropolit SPC postavljen privremeno na čelo SPC nakon smrti patrijarha Irineja 20. novembra.

Mitropolit Hrizostom će na čelu SPC biti do izbora novog patrijarha, koji prema Ustavu SPC treba biti izabran u roku od tri mjeseca od smrti prethodnika.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...