TRUMP SE NE PRESTAJE BLAMIRATI: Podnio novu tužbu, traži da se ponište izbori u Džordžiji

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa podnio je tužbu državnom sudu Džordžije, u kojoj traži poništenje rezultata predsjedničkih izbora, održanih 3. novembra.

  • Svijet

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 3

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa podnoo je tužbu državnom sudu Džordžije u kojoj traži poništenje rezultata predsjedničkih izbora, održanih 3. novembra.

U saopštenju se navodi da su uz tužbu priložene izjave stanovnika Džordžije date pod zakletvom o navodnoj prevari, javio je Reuters.

Istovremeno, guverner Džordžije Bryan Kemp zatražio je da se provjere izborni rezultati u toj saveznoj državi nakon objavljivanja videosnimka na kom se, navodno, vidi kako je kofer pun glasačkih listića, izvađen ispod stola kada su republikanski posmatrači i novinari udaljeni s biračkog mjesta.

​Ipak, ovom pozivu se usprotivio državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, koji je odbacio vjerodostojnost videosnimka, objavio je "Fox News".

Trump je ranije kritikovao državnog sekretara Džordžije zbog toga što nije dozvolio provjeru koverata kojima su glasovi stigli poštom, jer jedino na njima stoje potpisi birača.

​Trump smatra da bi na taj način bilo otkriveno, kako je naveo, desetine hiljada nelegalnih glasova.

Glasovi u Džordžiji ponovo su ručno prebrojavani zbog male razlike između dva kandidata, ali Trump tvrdi da nisu kontrolirani glasački listići poslati poštom.

​I poslije prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je Biden pobijedio sa malom razlikom u toj državi, ali Trump tvrdi kako su njegovom protukandidatu pripisani nezakoniti glasovi.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...