KAKO JE OVO USPIO PREŽIVJETI?: Evo šta kaže Romain Grosjean

Na Velikoj nagradi Bahreina odmah nakon starta vozač Formule 1 Romain Grosjean doživio je stravičnu nesreću.

  • Sport

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Nekoliko sati nakon nesreće javio se Grosjean iz bolnice. Francuski vozač je kazao kako mu je život spasio zaštitni sistem "halo".

"Prije nekoliko godina smatrao sam da je halo nepotreban, a danas smatram da je to najbolja stvar u F1, stvar bez koje vam se danas vjerovatno ne bi mogao obratiti", rekao je Grosjean.

Scena u kojoj Grosjean izlazi iz plamećeg vozila je obišla svijet. Na kraju je iskusni vozač prošao sa blažim povredama ruku.

Voditelj Grosjeanovog tima oglasio se nakon nesreće:

- On je OK. Ima lakše opekline na rukama i gležnjevima i očigledno je potresen. Sad mu rade sve pretrage, ali nije teže povrijeđen. Svi su odradili odličan posao, ovo je bilo baš strašno, brzo su ga spasili. Imali smo sreću u nesreći... Izgledalo mi je kao da se zabio punom brzinom, ali ja sam vidio samo ono što i vi - rekao je Guenther Steiner za "Sky Sports".

Nakon svega se oglasio i Lewis Hamilton:

- Zahvalan sam što je Romain dobro. Rizik na koji pristajemo nije šala, za one koji zaboravljaju da mi stavljamo svoj život na crtu za ovaj sport i ono što volimo. Zahvaljujem Međunarodnoj automobilističkoj federaciji za sve korake koji su napravljeni kako bi Romain iz ovog izašao siguran.

The 34-year-old miraculously managed to make an escape after his car was torn in half

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...