OTKRIVENI SVI DETALJI PREVARE: Pokrenuta istraga protiv Ronaldovog brata

Aveirova kompanija Musara je preprodavala dresove koje je torinska kompanija Pegaso napravila s posebnim "CR7" logotipom, inače Ronaldovim brendom.

  • Sport

  • 05. Dec. 2020  

  • 0

U trenucima dok je Cristiano Ronaldo igrao utakmicu Juventusa protiv Torina, iz Italije je stigla informacija da je njegov brat Hugo Dinarte Aveiro zbog nelegalnog posla upao u velike probleme.Naime, Aveiro je prodavao specijalne dresove Adidasa koji su trebali biti uništeni, a italijanski mediji tvrde da je pod istragom zbog švercovanja 13.000 komada.

Aveirova kompanija Musara je preprodavala dresove koje je torinska kompanija Pegaso napravila s posebnim "CR7" logotipom, inače Ronaldovim brendom.


Dresovi su koštali oko 500.000 eura, a Musara je nakon određenog vremena došla do zaključka da proizvodnja tih dresova nikada uopšte nije ni bila odobrena.

Od proizvođača je bilo traženo da dresovi budu uništeni po cijeni od četiri dolara po komadu, a onda su iz Pegasa ugledali te iste dresove u Ronaldovom muzeju, piše Klix.


Dresovi koji su trebali biti uništeni bili su prodavani po cijeni od 40 eura po komadu pa je Pegaso tužio firmu Cristianovog brata zbog čega bi Aveiro mogao biti ozbiljno kažnjen.

Inače, Ronaldo nije direktno umiješan i izvjesno je da se Portugalac ne bavi detaljima vezanim za njegov muzej.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...